Španci jedva pobijedili bh. momke na Mediteranskim igrama

Hrabra igra izabranika Mirze Varešanovića

Španci jedva pobijedili bh. momke na Mediteranskim igrama

Juniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je na Mediteranskim igrama u Španiji izgubila od domaće selekcije 2:1 u svom prvom susretu na turniru.

Izabranici Mirze Varešanovića u prvom kolu grupe A su bili slobodni, da bi se u drugom sastali protiv Španaca koji su u prvom meču porazili Alžir 4:1.

Naš tim je pokazao sjajnu igru na ovom meču, ali na kraju ipak nije izvukao bod protiv favorizovane Španije. Španci su dobro otvorili meč i poveli su sa 1:0 u 6. minuti kada je gol postigao Ortega. Ipak, početkom nastavka meča, tačnije u 50. minuti za bh. tim je izjednačio Hasić. Ipak, do kraja nismo izdržali, pa je Garcia u 75. minuti zatresao našu mrežu za slavlje Španaca.

Španija nakon dva kola ima šest bodova, dok je naša reprezentacija bez ijednog boda, a u narednom meču igramo protiv Alžira. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi