Španci pregazili Južnu Koreju, Holandija porazila Slovačku

Favoriti sigurni

Španci pregazili Južnu Koreju, Holandija porazila Slovačku

Midhat Šljivak

Reprezentacija Španije ubilježila je i drugu pobjedu u pripremnim utakmicama za Evropsko prvenstvo. Nakon što su u subotu savladali Srbiju sa 2:0, izabranici Vincentea Del Bosquea su pregazili Južnu Koreju sa 4:1.

Povela je "furija" nakon dvanaest minuta igre kada mrežu Kima pogađa Fernando Torres, ali Južna Koreja u finišu prvog poluvremena preko Kim Do Heona dolazi do izjednačenja rezultata na 1:1.

Nastavak susreta donio je tri gola u mreži Koreanaca. Xabi Alonso je u 52. minuti sa bijele tačke doveo Špance u novo vodstvo od 2:1, da bi samo četiri minute kasnije Santi Cazorla povećava rezultat na 3:1.

Konačnih 4:1 postavio je Alvaro Negredo u 80. minuti susreta.

Šveđani su sa 3:2 savladali Island ponajviše zahvaljujući Zlatanu Ibrahimoviću. Ibra je doveo Šveđane u vodstvo nakon dvije minute igre, sjajnim pogotkom iz voleja, da bi u 14. minuti asistirao Toivonenu za drugi gol i vodstvo od 2:0.

Sigthorsson  je u 27. minuti pogodio za rezultat prvog poluvremena od 2:1, da bi u nastavku vidjeli još po jedan gol na obje strane. Za vodstvo Švedske od 3:1 pogodio je Wilhelmsson u 77. minuti, a konačan rezultata od 3:2 postavio je Jonasson u posljednjim trenucima susreta.

Protivnik naše selekcije u narednim kvalifikacijama Slovačaka, poražena je od Holandije sa 2:0. Golove za "tulipane" su postigli, Salata autogolom u 7. minuti, te van der Vaart u 75. minuti.

Rumuni su u zanimljivoj utakmici savladali Švicersku sa 1:0 golom Grozana iz 57. minute, dok su susret bez golova odigrali Azerbejdžan i Andora.
szólj hozzá: Spain vs Korea 4:1 ALL GOALS
szólj hozzá: Ibra kapásgólja Izlandnak
szólj hozzá: Gol de Kornel Salata en contra
szólj hozzá: Holland Slovakia 2:0 VdV

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije