Španci ubjedljivi na Farskim Otocima, remi Norveške i Rumunije

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Španci ubjedljivi na Farskim Otocima, remi Norveške i Rumunije

U sklopu 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo večeras su širom Evrope odigrane brojne utakmice.

Posao je rutinski odradila selekcija Španije koja je kao gost na Farskim Otocima slavila s uvjerljivih 4:1, a da će se domaći loše provesti, dalo se naslutiti već na samom startu utakmice.

Crvena furija je povela u šestoj minuti golom Ramosa, da bi u 19. minuti prednost udvostručio Navas. Uspjeli su domaći u 30. minuti da smanje prednost preko Olsena, ali nedugo nakon toga nespretnom reakcijom Gestsson je zatresao vlastitu mrežu za prednost Španije od 3:1 na poluvremenu.

Nastavak utakmice ponudio je nešto mirniji tok igre, ali svejedno Španija je bila ta koja je dominirala, što joj se isplatilo u 71. minuti kada je konačan rezultat postavio Gaya.

Za Špance je ovo bio treći vezani trijumf čime su zadržali vodeću poziciju u grupi F, a razloga za slavlje u istoj je imala i Švedska koja se pobjedom probila na drugo mjesto.

Šveđani su bili bolje od Malte slavivši sa 3:0 golovima koje su postili Quaison, Claesson i Isak, a u istoj grupi neriješeno su odigrali Norveška i Rumunija. Za Norešku su strijelaci bili Elyounoussi i Odegaard, dok je za Rumuniju oba pogotka postigao Keseru.

U preostalim mečevima Češka je pobijedila Bugarsku sa 2:1, Austrijanci su minimalno savladali Sloveniju, dok su Danska i Irska remizirali odigravši 1:1, kao i Litva i Luksemburg (1:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi