Španija demolirala Poljsku

Posljednja provjera pred SP

Španija demolirala Poljsku

Najveći favorit za osvajanje naslova svjetskog prvaka, reprezentacija Španije, pokazala je svoju moć u posljednjoj provjeri pred početak Svjetskog prvenstva.

Furija je sa visokih 6:0 deklasirala Poljsku, a selektor Vicente del Bosque na raspolaganju je imao kompletan sastav. A kad je Španija u punom sastavu, onda se protivniku obično ne piše dobro.

Nakon slabije igre i minimalne pobjede protiv Južne Koreje, Španci su pokazali moć protiv Poljske, poslavši poruku ostalim ekipama u Africi. Novi igrač Barcelone David Villa u 12 minuti načeo je mrežu Poljaka. Tri minute kasnije njegov dojučerašnji saigrač iz Valencije David Silva povisio je na 2:0, a s tim se rezultatom otišlo na odmor.

U sedmoj minuti nastavka Xabi Alonso povisio je na 3:0, a u 59. Cesc Fabregas postiže gol za visokih 4:0. Razbijene Poljake dokusurili su Fernando Torres u 76. minuti i Pedro Rodriguez devet minuta prije kraja utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije