Španija je najbolji tim koji je igrao u BiH

Ćiro sipa komplimente na račun Španaca

Španija je najbolji tim koji je igrao u BiH

Miroslav Ćiro Blažević je nakon utakmice protiv evropskih prvaka Španaca dao nekoliko komplimenata na račun Španije i njihovog selektora Vicente Del Bosquea.

Nakon sinoćnje utakmice na Bilinom Polju u kojoj je naša reprezentacija izgubila sa 5:2 od Španije, selektor našeg nacionalnog tima Miroslav Ćiro Blažević je u izjavi za španski sportski list AS, Španiju opisao kao najbolju evropsku reprezentaciju u ovom trenutku.

"Španija je najbolji tim koji je igrao u Bosni. Jedan od najboljih timova uopće. To je grupa igrača koja teži kolektivnoj igri. Ako neutralizirate njihovu kolektivnu igru, onda oni mogu da pokažu sjajan individualni kvalitet".

Ćiro je nakon toga nastavio da u svom stilu niže komplimente na račun Crvene Furije, ali i da prokomentira njihove izglede na Svjetskom prvenstvu.

"To je tim koji se meni najviše sviđa u Evropi, ali za osvojiti Svjetsko prvenstvo sve mora da bude perfektno. Pored mnogih stvari morate da imate i malo sreće".

Ćiro je kao i svi koji su gledali utakmicu zapazio sjajnu partiju Ikera Casillasa, za kojeg je iznio niz komplimenata.

"Iker Casillas je golman koji će pobijediti u još mnogo utakmica. Kada Španija izgleda da je pobijediva, Casillas nije", završio je Ćiro komplimentom na račun golmana Reala kojem je sinoćnji nastup u nacionalnom timu bio 100. čime je ušao u krug legendi, kao što su Raul, Hiero i Zubizareta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije