Španija pobijedila za Dani Jarquea
Slavlje "furije" u Skoplju

Španija pobijedila za Dani Jarquea

Edmir Škorić

Španija je u Skoplju uspjela preokrenuti rezultat i na kraju nadoknaditi dva gola zaostatka za Makedonijom. Pobjeda od 3:2, kao i  golovi posvećeni su nedavno preminulom igraču Espanyola, Dani Jarqueu.

Golovima Gorana Pandeva, napadača Lazija, "furija" je u Skoplju bila na koljenima. No, u drugom dijelu Torres, Pique i Riera pogađaju za veliki preokret i pobjedu od 3:2. Sva tri gola Španije pala su u razdoblju od pet minuta. Posljednji, odlučujući, postigao je Albert Riera u 55. minuti, a posvetio ga je preminulom bivšem kapitenu Espanyola.

"Ovaj gol je za njega, za njegovu obitelj, za Espanyol", izjavio je Riera koji je proslavio pogodak sa podignutim rukama prema nebu, odavajući tako počast svom nekadašnjem suigraču.

Barcelonin mladi štoper Gerard Pique strijelac je drugog gola, a i on je svoj pogodak posvetio nesretnom 26-godišnjem preminulom igraču. "Ovo je posvećeno njemu, on to zaslužuje", dodao je Pique.

"U principu, obično smo na višoj razini. Bio je to dobar test za nas, za ubuduće. Oni su bili vrlo motivirani, ali i mi smo napravili neke greške", izjavio je Villarrealov lijevi bočni Joan Capdevilla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.