Španija protiv Argentine u novim dresovima

Španija protiv Argentine u novim dresovima

Edmir Škorić

U subotnjem prijateljskom okršaju sa Argentinom, igrači Španije zaigrat će u novom dizajnu svojih domaćih dresova. Iako je recesija dobrim dijelom usporila evropsku ekonomiju, u španskom savezu nadaju se da navijači neće štediti pri kupovini najnovijih dresova. Dakako, dobru populaciju novog dresa očekuje i Adidas koji je i ovaj put dizajnirao dres Crvene furije.

Samo šest mjeseci pred Svjetsko prvenstvo na tržište su iz španskog saveza "izbacili" dvije vrste domaćih dresova. Prvi dizajn izmijenjen je u martu ove godine, a sada su prezentirani i novi dresovi.

Podsjetimo, igrači Španije na Euru 2008. godine nastupili su u tada novim dresovima sa zlatnom bojom na sebi. Ali, nakon što se momčad kvalifikovala na Kup Konfederacije, Adidas je na dresove dodao i tamnu plavu traku na desnom boku.

Pod etiketom "službeni dres reprezentacije Španije" navijači su plaćali 65 eura, vjerujući da će im ovaj put potrajati bar nekoliko mjeseci. Na susretu Španije i Argentine u subotu će navijačima biti i zvanično predstavljeni dresovi koji podsjećaju na one sa Svjetskog prvenstva iz 2002. godine u Japanu i Koreji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.