Španija sigurna, Engleskoj opet bod
Španija bez problema protiv Češke

EP U21

Španija sigurna, Engleskoj opet bod

M. Maksimović

Na EP za igrače do 21 godine, igrane su utakmice grupe B.Španija je pobjedom protiv Češke 2:0 stigla na korak do plasmana u polufinale, dok je Engleska oper remizirala, ovaj put sa Ukrajinom 0:0.

Centralna figura dvoboja u Viborgu bio je napadač posrnulog Deportiva Adrian koji je postigao dva gola, dok je u oba slučaja asistent bio Juan Mata.Prvi gol je Adrian postigao u 27.minuti, drugi na samom početku drugog poluvremena.Španija ima četiri boda, blizu je polufinala, ali svoje mjesto među četiri najbolje može potvrditi u duelu sa Ukrajinom.

Ukrajina je svoj prvi bod osvojila u susreti sa Englezima.Englezi su imali više od igre, stvorili su par dobrih prilika, najbolju u 33.minuti kada Sturridge pogađa prečku. Englezi su u prve dvije utakmice osvojili po bod i u posljednjem kolu za plasman u polufinale traže pobjedu protiv neugodne Češke koja ima tri boda.

Grupa B:
Španija - Češka 2:0 (1:0)
Ukrajina  - Engleska 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti