Španjolski nogometni klubovi otkazuju sponzorske ugovore kladionicama?
Foto: EPA

Očekuje se donošenje novog zakona

Španjolski nogometni klubovi otkazuju sponzorske ugovore kladionicama?

Teme:

Španjolska vlada u svom je pismu poslanom tamošnjim nogometnim klubovima savjetovala da otkažu sponzorske ugovore s kladionicama do kraja ove sezone jer se očekuje donošenje novog zakona vezanog uz oglašavanje igara na sreću.

U pismu se navodi kako će reklamiranje klađenja biti zabranjeno kada nova odredba koja je već odobrena na sjednici vlade bude izglasana u parlamentu i tako postala zakon. Prijelazni period za provođenje novoga zakona trajat će do maja sljedeće godine.

Zabrana oglašavanja igara na sreću trebala bi doprinijeti ograničavanju klađenja koje nosi ozbiljne zdravstvene i socijalne opasnosti pogotovo među mladima. Procjenjuje se kako je status vrhunskih sportaša kao primjera mladima u posljednje četiri godine povećao učestalost klađenja osoba između 18 i 25 godina sa 29 na 40 posto, a iznos novca koje mlade osobe troše na klađenje u istom je tom razdoblju porastao za 13 posto Čak sedam od sadašnjih 20 španjolskih nogometnih prvoligaša, među kojima su i Sevilla te Valencia, za sponzore ima kladionice. Predsjednik La Lige Javier Tebas usprotivio se ovoj odredbi vlade kazavši kako će klubovi, koji su ionako već suočeni s financijskim gubicima uzrokovanim pandemijom koronavirusa, zbog nje izgubiti 90 miliona eura te je zatražio prijelazni period od tri godine kako bi imali vremena za prilagodbu.

Promo

Top Komentari

AmarSahi
Pametno.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi