Spanoulis počinio "smrtni grijeh"

Najveći transfer u grčkoj košarci

Spanoulis počinio "smrtni grijeh"

Evropskom košarkom poput bombe odjeknula je vijest da je ponajbolji grčki košarkaš Vasilis Spanoulis prešao iz  Panathinaikosa u  redove najvećeg rivala Olympiakosa.

Sjajni play je s Olympiakosom potpisao ugovor na tri godine vrijedan oko 7 miliona eura, što je najveći transfer u historiji grčke košarke. Grčki mediji najavljuju kako će transfer Spanoulisa u redove crveno-bijelih prouzrokovati veliku ljutnju kod navijača Panathinaikosa, pa ne bi trebalo iznenaditi ako se pojave i neredi na ulicama Atine.

U Panathinaikosu je Spanoulis imao ugovor vrijedan 6 miliona eura, a prelazak u redove ljutog rivala za „samo“ jedan milion više, ono je što najviše boli navijače Panathinaikosa. Prethodne tri sezone Spanoulis je nosio zeleni dres u kojem je dva puta osvojio Euroligu i stekao status jednog od ljubimaca navijača, a sada ih je izdao počinivši „smrtni grijeh“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.