Sparta do pobjede u posljednjoj minuti

Gambrinus liga

Sparta do pobjede u posljednjoj minuti

Danas su odigrane dvije utakmice drugog kola češke Gambinus lige u kojima je postignuto osam pogodaka. Jednu pobjedu su upisali domaćini, a jednu gosti.

Domaću pobjedu je upisala Sparta, koja je u Pragu bila bolja od Slovačkog sa 2:1. Tresnak je u 53. minuti doveo Spartu u prednost, Kosut je šest minuta kasnije poravnao, da bi pobjedu češkom velikanu donio Kadlec u posljednjoj minuti utakmice.

U drugoj utakmici je Plzen kao gost slavio protiv Libereca sa 3:2. Rezek i Limbersky su do treće minute postigli dva pogotka za Plzen, Andrej Kerić je smanjio na 1:2 u 19. minuti, a Rezek drugim golom na utakmici u 63. minuti povisuje na 3:1. Bosančić je iz penala u 71. minuti postavio konačnih 2:3. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije