Sparta izbacila Feyenoord iz Evropske lige

Evropska liga

Sparta izbacila Feyenoord iz Evropske lige

Midhat Šljivak

Fudbaleri Sparte iz Praga plasirali su se u grupnu fazu Evropske lige nakon što su u večerašnjem susretu sa 2:0 savladali Feyenoord što im je nakon 2:2 iz prvog susreta bilo sasvim dovoljno za prolaz.

Kadlec je u 61. minuti donio prednost Sparti sa bijele tačke, da bi konačnih 2:0 postavio Jiri Jarošik u 70. minuti utakmice.

Prolazak dalje potvdila je i Steaua koja je sa ubjedljivih 3:0 savladala litvanski Ekranas.

Najzanimljivije je bilo u Bernu gdje Young Boysi umalo nisu prokockali prednost od tri gola iz prve utakmice protiv Midtjyllanda. Danski tim je slavio sa 2:0, no tim iz Berna je ipak prošao dalje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti