Sparta osam od osam

Prvenstvo Češke - 8. kolo

Sparta osam od osam

Praška Sparta je nastavila sa terorom u prvenstvu Češke.

Ostvarili su i osmi trijumf u isto toliko utakmica, a nova žrtva bila je gradski rival Slavia. Derbi je ostao samop na papiru jer je Sparta ove sezone mnogo jača što je i demonstrirala sigurnom pobjedom. Pogotke su postigli Jiri Jarosik u 27, Ladislav Krejci u 35 i Peter Grajciar u 65. minutu.

Zanimljivo da se najbolji strijelac Kweuke ovog puta nije upisao u strijelce. Sparta već sad ima osam bodova više od drugog Jabloneca dok Slaviu koja je i u finansijskim problemima očekuje teška borba za opstanak i oni su ove sezone samo jednom slavili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti