Sparta pobjedom potisnula Teplice
Leony Leonard Kweuke (desno)

Kompletirano 13. kolo Gambrinus lige

Sparta pobjedom potisnula Teplice

Utakmicom između Slovana iz Libereca i Sparte iz Praga kompetirano je 13. kolo češke Gambrinus lige, a utakmoca je završena rezultatom 1:2.

Nije sve dobro počelo za najtofejniji češki klub, naime Slovan je golom 33-godišnjeg napadača Jana Nezmara poveo sa 1:0 u 39. minuti, a tim rezultatim se i otišlo na odmor.

Kada se mislilo da će Sparta najvjerovatnije ostati bez bodova, 23-godišnji kamerusnki napadač , Leony Leonard Kweuke vraća nadu gostima, a samo pet minuta kasnije reprezentativac Obale Slonovače, mladi Wilfried Bony postiže pogodak za puni plijen ekipe iz Praga.

Sparta se ovom pobjedom popela na treće mjesto Gambrinus lige, potisnuvši tako Teplice naših internacionalaca.

Poredak Gambrinus lige:

1. Viktoria Plzen      34
2. Sigma Olomuc     25
3.Sparta Prag          25
4. Teplice                24
5. Mlada Boleslav    23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.