Sparta pobjegla Teplicama

Teplicama samo bod protiv Bohemiansa 1905

Sparta pobjegla Teplicama

A. Beganović

Danas je odigrano šest utakmica  22. kola fudbalskog prvenstva Češke u kojem Teplice naših Ajdina Mahmutovića i Admira Ljevakovića nisu uspjele na gostovanju pobijediti slabašni Bohemians 1905 (1:1).

Momčad naših internacionalaca došla je u vodstvo u 37. minuti, a strijelac je bio Vondrašek. Međutim, domaći fudbaleri nisu se predavali i u 73. minuti autogolom Rosa dolaze do izjednačenja. Admir Ljevaković igrao je od početka susreta, dok je Mahmutović u igru ušao u 79. minuti umjesto Vondrašeka.

Sparta iz Praga, s kojom su do ovog kola Teplice bile na vrhu tabele, rutinski je na svom terenu svladala Brno (3:0). Strijelci za Spartu bili su Kucka u 44. i 51., te Kadlec u 48. minuti.

Nakon 22 kola Sparta se sa 46 osvojenih bodova osamila na vrhu tabele, Teplice su druge sa dva boda manje, dok je na trećem mjestu Jablonec sa 41 osvojenim bodom.

Rezultati 22. kola:
Bohemians 1905 - Teplice 1:1
Kladno - Olomouc 2:3
Pribram - Bohemians Prague 3:2
Slovacko - Budejovice 1:0
Sparta - Brno 3:0
Liberec - Jablonec 4:2
Mlada Bolesav - Plzen 4:0

Poredak:
Sparta 46, Teplice 44,Jablonec 41...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.