Sparta prvak, Teplice bez Evrope

Fudbalsko prvenstvo Češke

Sparta prvak, Teplice bez Evrope

Sparta iz Praga je osvojila svoj 11. naslov prvaka Češke, od kako se igra samostalna liga ove zemlje od 1993. godine.

Sparta je u posljednjem kolu sa minimalnih 1:0 bila bolja rezultatom 1:0 od ekipe Teplica, za koje nastupaju bh. internacionalci Admir Ljevaković i Aidin Mahmutović.

Teplice su na kraju sezonu okončale na četvrtom mjestu, dok su učešće u međunarodnim takmičenjima obezbijedili, osim Sparte i Jablonec, te Banik Ostrava.

Iz lige su ispali Kladno i Bohemians, ekipa koja je sezonu završila sa minus četiri boda nakon što su kažnjeni oduzimanjem dvadeset bodova zbog toga što nisu htjeli igrati utakmicu 24. kola protiv kluba Bohemians 1905, sa kojim vode pravnu bitku oko prava na ime i boje kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.