Spartak bez Zahirovića deklasirao Volgu

Ruska liga za opstanak, 9. kolo

Spartak bez Zahirovića deklasirao Volgu

Edmir Škorić

Spartak je u Nalčiku uvjerljivo slavio protiv Volge u 9. kolu lige za opstanak u ruskom šampionatu.

Zbog suspenzije je današnji susret propustio bh. reprezentativac Adnan Zahirović, koji je u osmom kolu zaradio crveni karton na gostovanju u Groznyju.

No, i bez Zahirovića u sastavu, nogometaši Spartaka bili su uvjerljivi protiv Volge. Roman Kontsedalov je u 37. minuti načeo mrežu gostujuće momčadi, a u nastavku su sve riješili Magomed Mitrišev (54. minuta) i Daniele Buitrago (76) sa po jednim pogotkom.

Spartak je i dalje na dnu sa 30 bodova, osam manje od šestoplasirane Volge, koja zasad zauzima poziciju koja donosi na kraju razigravanje za opstanak u Premier ligi.

Rusija, liga za opstanak, 9. kolo:

Spartak - Volga 3:0 (Konsedalov 37, Mitrišev 54, Buitrago 76)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.