Spartak bolji od Anžija, Spahiću 90 minuta

Ruska Premier liga, 26. kolo

Spartak bolji od Anžija, Spahiću 90 minuta

Edmir Škorić

U derbiju 26. kola ruske Premier lige Spartak je u Moskvi, rezultatom 2:0, savladali bogatu momčad Anžija iz Mahačkale.

Spartak je nakon osvojenog boda u gostima kod gradskog rivala CSKA, ovog vikenda ugostio Anži, te stigao do vrijedne bode i tako izbio na treću poziciju sa 44 boda.

 

Poveli su domaći nakon samo pet minuta igre. Sjajni Irac Aaron McGeady je dodao do švedskog reprezentativca Kima Källströma, a ovaj pronalazi put do mreže gostujućeg golmana Gabulova.

 

I baš je Gabulov presudio svom klubu nakon što je isključen u 65. minuti. Dmitri Kombarov je realizirao penal za konačnih 2:0.

 

U odbrani gostiju iz Mahačkale svih 90 minuta odigrao je bh. reprezentativac Emir Spahić, koji je u 23. minuti zaradio i žuti karton.

 

Premier liga, 26. kolo:

Spartak - Anži 2:0 (Källström 5, Kombarov 69 - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti