Spartak do boda u posljednjim trenucima

Spartak do boda u posljednjim trenucima

Odigrana je prva utakmica drugog kola play-offa za prvaka Rusije, a Kuban i moskovski Spartak su podijelili bodove.

Ekipa Kubana je na svom Kuban stadionu dočekala momčad Sparataka iz Moskve. Prvi su domaći došli u vodstvo, preko Lacine Traorea, a igrala se 37. minuta. Ovo je bio već 14. pogodak Traorea u ovoj sezoni, uključujuči i regularni dio. Na odmor se otišlo vodstvom domaćih.

Činilo se da će Kuban do punog plijena, ali Evgeny Makeev je u posljednjim trenucima donio bod gostima. Bio je to prvi gol defanzivca Spartaka u ovoj sezoni, u 22 odigrane utakmice, ali gol koji je donio zlata vrijedan bod. 

Ovim rezultatom i jedna i druga ekipa ostaju na dosadašnjim pozicijama na tabeli. Spartak se sada, bar nakratko, približio Zenitu na pet bodova.

Ruska Premijer liga, 2. kolo play-offa:
Kuban - Spartak Moskva 1:1 (Traore 37 / Makeev 87)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije