Spartak nanio Zenitu prvi poraz

Zaostale utakmice 16. kola

Spartak nanio Zenitu prvi poraz

Edmir Škorić

U Moskvi su danas odigrane dvije zaostale utakmice 16. kola ruske Premierl ige. U gradskom derbiju bodove su podijeili Dinamo i CSKA, dk je Spartak slavio minimalnu pobjedu na Zenitom.

Dinamo je u Moskvi, dakle, sačuvao svoju mrežu protiv CSKA kojem je u današnjoj utakmici pripala blaga uloga favorita. Imali su gosti i više od igre, veći broj stvorenih šansi, ali utakmica je okončana bez pogodaka (0:0). U redovima CSKA nije bilo našeg iskusnog reprezentativca Elvira Rahimića.

Spartak je, pak, minimalno savladao Zenit. Kombarov je, tri minute prije kraja, nanio tek prvi poraz gostima iz Saint Petersburga.

Zaostale utakmice 16. kola ruske Premier lige:
Spartak - Zenit 1:0 (Kombarov 87)
Dinamo M. - CSKA M. 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.