Spartak neočekivano poražen u Saransku

Ruska Premier liga, 27. kolo

Spartak neočekivano poražen u Saransku

Edmir Škorić

Nogometaši Mordovije su u Saransku savladali moskovski Spartak s rezultatom 2:1 u prvom susretu 27. kola ruske Premier lige.

Ponajbolji igrač Moskovljana Aiden McGeady se od junaka pretvorio u tragičara. Irski reprezentativac je nakon samo šest minuta goste doveo u vodstvo, ali već u 31. minuti dobio je direktan crveni karton.

 

S igračem više u polju, domaćin pravi preokret u nastavku. Prvo je Andrey Pazin u 49. minuti izjednačio na 1:1, da bi Rumun Daniel Oprita u 70. pogodio za 2:1 vodstvo Mordovije, koja je prednost sačuvala do samog kraja utakmice i upisala vrijedna tri boda.

 

No, pitanje je koliko će im ova pobjeda pomoći obzirom da su i dalje pertposljednji sa pet bodova manje od Krylye Sovetov, koja usto ima i utakmicu manje. Do  kraja su ostala još tri kola i sve je izvjesnije da će Mordovia natrag u drugu ligu.

 

Za bodovima više može da žali Spartak, koji je ostao na četvrtoj poziciji, te je doveo u neizvjesnost svoj plasman u Evropu. Rubin i Dinamo imaju priliku da za vikend Spartak spuste na šestu poziciju.

 

Ruska Premier liga, 27. kolo:

Mordovia Saransk - Spartak 2:1 (Pazin 49, Oprita 70/ McGeady 6)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.