Spartak odnio bod iz Humske
Danas se crno-beli nisu radovali

Fudbalsko prvenstvo Srbije

Spartak odnio bod iz Humske

Adnan Beganović

U okviru 6. kola srbijanskog fudbalskog prvenstva Spartak iz Subotice u Humskoj je uzeo bod Partizanu (0:0), a junak utakmice bio je mladi golman Subotičana Branimir Aleksić.

U prvih 45 minuta Partizan je bio mnogo bolja momčad na terenu, no Aleksić je u dva navrata spasio Subotičane. Prvo je u 30. minuti sjajno odbranio udarac Ilića, nakon kojeg Iliev pogađa stativu, da bi pred sami kraj prvog poluvremena Iliecv izašao sam pred Aleksića, no golman Spartaka opet je izašao kao pobjednik.

U drugom dijelu domaći su krenuli još ofanzivnije, no iz velikog proja prilika nisu uspjeli poentirati. Aleksić je jednostavno bio nesavladiv, pa je na kraju s pravom ponio epitet igrača utakmice.

Partizan - Spartak 0:0
Partizan: Stojković, Stevanović, Savić, Stanković, Lazevski, Davidov (Medo Kamara od 46.), Ilić, Tomić, Smiljanić (Šćepović od 75.), Iliev, Boja (Kleo od 46.).
Spartak Zlatibor voda: Aleksić, Stevanović, Šarac, Simović, Bratić, Torbica, (Puškarić od 87.)  Ubiparip, Nikolić (Veselinov od 70.), Čeng (Avrić od 65.), Antonić, Mirić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.