Spartak produžio agoniju Amkara

Pareja donio pobjedu Moskovljanima

Spartak produžio agoniju Amkara

Edmir Škorić

U prvom susretu nedjeljnog programa 23. kola ruske Premier lige sastali su se Amkar Perm' i Spartak. Bodovi su pripali gostima iz Moskve, koji su slavili s minimalnih 1:0.

Spartak je stigao do devete pobjede u međusobnom odmjeravanju snaga sa Amkarom, koji već sedmu utakmicu ne zna za pobjedu. I Moskovljani, do danas, četiri kola nisu osjetili slast pobjede.

To im je zadovoljstvo ovaj put priuštio 27-godišnji argentinski nogometaš Nicolas Martin Pareja, kojem je ovod druga sezona u Spartaku. Bivši igrač Anderlechta i Espanyola pogodio je u 84. minuti za tri boda svoje momčadi.

Spartanci sada imaju 39 bodova i nalaze se na petoj poziciji sa istim brojem bodova kao i četvrtoplasirani Lokomotiv. Amkar ostaje na 23 boda.

Ruska Premier liga, 23. kolo:

Amkar Perm' - Spartak Moskva 0:1 (Pareja 84)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.