Spartak raspucan, lider Zenit remizirao u Groznom

Premier liga Rusije

Spartak raspucan, lider Zenit remizirao u Groznom

Ulogu favorita opravdao je Spartak iz Moskve savladavši visokim rezultatom 5:1 tim Volge Novgorod u 18. kolu Premier lige Rusije. 

Jurado je pogodio u dva navrata do 34. minuta za sigurno vodstvo Spartaka, a rezultat prvog poluvremena u posljednjem minutu ovog perioda postavio je Lucas Barrios.

Ozbiliz je nastavio goleadu u petom minutu nastavka, nakon čega su se probudili i slabašni gosti. Prvo je priliku da smanji rezultat imao Bulykin koji nije realizovao jedanaesterac u 63. minutu, da bi pogodak za smanjenje vodstva deset minuta kasnije postigao Dvornekovic.

Ozbiliz odličnu partiju kruniše drugim pogotkom za 5:1, dok je šesti pogodak za domaćina postigao Kolodin pogodivši sopstvenu mrežu.

Spartak je trećeplasirani tim na tabeli sa 36 bodova, isto toliko ima drugoplasirani Lokomotiv, dok je lider Zenit sa jednim bodom više.

U preostala dva meča igrana danas Samara je minimalnim rezultatom na domaćem terenu porazila Krasnodar uz pogodak Drahuna, dok su Terek i lider Zenit remizirali (1:1). Lebedenko je pogodio za vodstvo Tereka, dok se za izjednačenje pobrinuo Witsel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.