Spartak savladao Zenit u derbiju

Ruska Premier liga

Spartak savladao Zenit u derbiju

E. Škorić

U derbiju 16. kola ruske Premier lige Spartak je u Moskvi savladao Zenit s 4:2.

Spartak je vodeći Zenit uspio da savlada pred svoj navijačima i primakne se na tri boda zaostatka, te tako učini uslugu i Lokomotivu, koji je također na tri boda od lidera.

Spartak je imao raspoloženog Movsisyana, koji je postigao tri gola, dok je jedan postigao i Glušakov. Za goste iz St. Petersburga pogađali su Keržakov i Hulk.

Amkar je pogotkom Belorukova iz 83. savladao Anži, dok je CSKA bez problema, rezultatom 4:2, savladao Terek. Doumbia je postigao dva, a Tošić i Ignašević po jedan gol. Almeida je bio jedini strijelac za goste.

Premier liga, 16. kolo:
Spartak - Zenit 4:2 (Movsisyan 33, 44, 48, Glušakov 83/ Keržakov 6, Hulk 64)
Amkar - Anži 1:0 (Belorukov 83)
CSKA - Terek 4:1 (Doumbia 9, 38 - penal, Tošić 20, Ignašević 24/ Almeida 72)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.