Spartaku moskovski derbi, CSKA siguran
Vagner Love strijelac

Premijer liga Rusije, 17. kolo

Spartaku moskovski derbi, CSKA siguran

Edmir Škorić

Moskovski CSKA je u 17. kolu ruskog šampionata savladao Anzhi (4:0), Rubin je kiksao kod Terek Groznyja (1:1), dok je moskovski derbi između Lokomotive i Spartaka pripao gostima (2:3).

Trećeplasirani Rubin iz Kazana je na gostovanju remizirao sa Terek Groznyjem. Bracamonte je nakon pola sata igre Tereku donio prednost, ali su gosti preko Noboe (penal) izjednačili u sedmoj minuti nastavka.

CSKA je u Moskvi deklasirao Anzhi rezultatom 4:0, a za domaće su se u listu strijelaca redom upisivali Oliseh (dva), Vagner Love i Tošić. Moskovski derbi pripao je Spartaku, koji je kao gost savladao Lokomotivu rezultatom 2:3. Heroj gostiju večeras je bio Brazilac Welliton, postigavši hat-trick. Golove za domaće, doduše vrijedne tek utjehe, postigli su Aliyev (20.) i Sychev (87.).

Nakon 17 odigranih kola vodeći je Zenit sa 40 osvojenih bodova, dok sedam manje imaju drugoplasirani CSKA, odnosno trećeplasirani Rubin.

Ruska Premijer liga, 17. kolo:
Amkar - Alaniya 1:0 (Volkov 65)
CSKA M. - Anzhi 4:0 (Oliseh 13, Vagner Love 18, Tošić 35, Oliseh 44)
Terek - Rubin Kazan 1:1 (Bracamonte 30/ Noboa 52 - penal)
Lokomotiv M. - Spartak M. 2:3 (Aliyev 20, Sychev 87/ Welliton 18, 31, 65)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.