Specijalna utakmica biće posvećena djeci pogođenoj poplavama

Svi na jednom mjestu

Specijalna utakmica biće posvećena djeci pogođenoj poplavama

M. Skaka

Djeca iz Maglaja biće gosti specijalne utakmice koju su inicirali fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine. Hiljade djevojčica i dječaka iz nekoliko gradova BiH u subotu, 24. maja, sa stadiona 'Otoka' u Sarajevu ispratit će 'Zmajeve' nogometnom utakmicom, aplauzima, osmijesima i najljepšim željama na Svjetsko prvenstvo u Brazil. 

Utakmica simboličnog naziva 'Svi na jednom mjestu' okupit će 100 djevojčica i dječaka sa i bez poteškoća u razvoju koji će igrati sa bh. fudbalskim reprezentativcima. Više od 3.000 mališana u publici iz različitih gradova BiH poslati će poruku podrške svojim vršnjacima u pogođenim dijelovima zemlje koji im se nisu mogli pridružiti. 

"Naša srca i molitve su sa našim navijačima koji su pogođeni poplavama. Već smo prikupili i uputili pomoć i nastaviti ćemo im pomagati da se oporave od ove tragedije. Djeca su naši najiskreniji navijači i zajednička želja svih reprezentativaca bila je da zajedno sa njima proslavimo odlazak na Svjetsko prvenstvo. Utakmicom želimo skrenuti pažnju na probleme s kojima se susreću djeca sa poteškoćama u razvoju, posebno u ovoj vanrednoj situaciji. Naš cilj je pružiti im neku vrstu utjehe u ovim teškim trenucima”,  kazao je Emir Spahić, kapiten bh. selekcije, koji je uz Edina Džeku jedan od idejnih tvoraca utakmice.

Želju reprezentativaca ispuniti će mališani iz zavoda, osnovnih i sportskih škola širom BiH, uz podršku UNICEF-a, Sportskih igara mladih, Nogometnog saveza BiH, Specijalne olimpijade, Općine Novi Grad i sponzora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.