Spektakl na Vrbasu: FK Sloboda slavio u nezaboravnom meču protiv FK Krupa

Sjajna utakmica i pobjeda Tuzlaka

Spektakl na Vrbasu: FK Sloboda slavio u nezaboravnom meču protiv FK Krupa

M. Šljivak

Sloboda je u fantastičnoj utakmici kao gost savladala Krupu rezultatom 2:3.

Sloboda bolje otvara meč i već nakon tri minute igre gosti su mogli povesti. Tomašević izlazi sam pred Kolaka, šutira sa nekih desetak metara, ali Kolak sjajno brani. U nastavku akcije Beganović šutira preko gola.

Krupa uzvraća u 12. minuti. Andrejić iz slobodnjaka gađa, Golubović brani, a već u narednom napadu Husejinović pokušava, brani Kolak.

Andrejić je i 15 minuta kasnije u dobroj šansi, Golubović ponovo brani, da bi Sloboda u 31. minuti imala još jednu dobru šansi, a ovog puta Mujagić ne zabija s apet metara.

Dvije minute kasnije Krupa je u šansi. Golubović brani udarac prezimenjaka Golubovića, a Palić zatim šutira preko gola.

Posljednju šansu imao je Bojan Puzigaća.. Snažno šutira iz slobodnog udarca, još bolje brani Golubović i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

U nastavku je ponovo viđena fantastična utakmica, a ovog puta su i fudbaleri namjestili nišanske sprave i počeli su zabijati.

Gosti prvi stižu do vodstva. U 49. minuti sjajna akcija gostiju, Mujagić asistira Dženisu Beganoviću, a ovaj zabija za 0:1.

Pet minuta kasnije gosti vode sa 0:2. Ponovo Sloboda radi odličnu akciju, Tomašević ubacuje, Husejinović majstorski propušta kroz noge za Mujagića koji zabija za 0:2.

Zatim je uslijedio bljesak Krupa koja je jako brzo izjednačila. U 59. minuti Stefan Nikolić zabija nakon ubacivanja Puzigaće, a četiri minute kasnije ponovo Nikolić i to po drugi put glavom zabija za 2:2. Asistent je Makitan.

Radost domaćih bila je kratka. Sloboda u 67. minuti ponovo dolazi do vodstva, a ovog puta Husejinović zabija za 2:3, asistent je Mujagića.

Mogla je Sloboda zabiti i četvrti gol u 72. minuti. Kurtalić iz dobre pozicije šutira pored gola, a Krupa uzvraća već u narednom napadu, sjajni Golubović zaustavlja Makitana.

Krupa je do kraja pokušala doći barem do jednog boda. Ipak, nije domaći tim uspio da zabije gol za jedan bod i ostalo je do kraja 2:3 za tuzlanski tim.

Premijer liga BiH, 7. kolo.

Krupa - Sloboda 2:3

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krupa: Kolak, Redžić, Makitan, Modić, Nikolić, Puzigaća, Palić, Filipović, Maksimović, Andrejić, Golubović.

Sloboda: Golubović, Devedžić, Uzelac, Beganović, Husejinović, Tomašević, Kurtalić, Predragović, Osmić, Mujagić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tarik_Hakalo
Važno je istaknuti da ArenaSport utakmicu nije prenosila al' zato je bitno da se prenosi svaka utakmica Radnika iz Bijeljine i Borca iz Banja Luke...
20 1
aJdotuzla
Volim te volim Slobodo, za tebe nasa srca bi stala, rodjen sam u Tuzli, Boze tebi hvalaa !!
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi