Spektakularni oproštaj od legende svjetskog fudbala

Rogerio Ceni u velikom stilu otišao u penziju

Spektakularni oproštaj od legende svjetskog fudbala

Endin Čaušević

Legendarni golman Sao Paula Rogerio Ceni završio je svoju igračku karijeru, a navijači brazilsko kluba priredili su mu spektakularan oproštaj.

Brazilski golman u Sao Paulu proveo je 23 godine, a na kraju ove sezone odliučio je da je vrijeme za odlazak u penziju. Ceni je sa brazilskom ekipom osvojio hrpu trofeja, a ostat će upamćen i po svojim fenomenalnim golovima iz slobodnih udaraca. On je u svojoj karijeri postidao 131 gol, što je više nego što i neki napadači urade.

Istinskoj legendio Sao Paula navijači su priredili spektakularan oproštaj, baš onakav kakav i zaslužuje. Cenija su je na Murumbiju dočekalo 60.000 navijača, a slika sa stadiona obišla je svijet. Zaista, fantastičan način da se stavi tačka na kraj karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije