Špirićeve opstrukcije bh. sporta

Da li će Ediz Bahtijaroglu dobiti bh. državljanstvo?

Špirićeve opstrukcije bh. sporta

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić objavio je spisak fudbalera za prijateljski susret sa Ganom. Na ovom se spisku nije našlo ime Ediza Bahtijaroglua, koji još uvijek nema bh. državljanstvo.

Pitanje je hoće li ovaj mladi fudbaler bosanskih korijena ikada dobiti bh. državljanstvo, s obzirom da je to u ovoj državi procedura, koju je gotovo pa nemoguće riješiti.

Nije nikakva tajna da predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Nikola Špirić već godinama opstruira davanje bh. državljanstva vrhunskim sportistima, koji žele igrati za nacionalne selekcije BiH. Bojan Skoko, Lance Williams, Maja Tiro, Damir Rovčanin... samo su neki bh. sportisti koji godinama bezuspješno čekaju bh. državljanstvo.

S obzirom da o ovom odlučuju ljudi kojima je najmanje stalo da se Bosna i Hercegovina promoviše kroz sport u svijetu, jako su mlae šanse da i Bahtijaroglu ikada zaigra u dresu Zmajeva.

Treba se samo prisjetiti vremena kada je Miralem Pjanić trebao dobiti bh. državljanstvo kako bi zaigrao u dresu domovine. Da tada nije bilo intervencije Željka Komšića, Pjanić nikada ne bi dobio bh. državljanstvo i u ovim bi ga kvalifikacijama najvjerovatnije gledali na Koševu ili Bilinom polju u dresu Francuske ili Luksemburga.

Čelnici država u kojoj su nepoželjni vrhunski sportisti, u kojoj je nepoželjan i jedan Bono Vox, frontmen grupe U2, kojem Špirić želi oduzeti bh. državljanstvo, je država u kojoj mi živimo i zato ne treba čuditi ukoliko "neki tamo" Bahtijaroglu nikada ne dobije bh. državljanstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije