Split pregazio Željezničar u Parku mladeži

Željo deklasiran u Splitu

Split pregazio Željezničar u Parku mladeži

Midhat Šljivak

Split je u Parku mladeži u prijateljskom susretu dočekao ekipu Željezničara, a na kraju je domaći tim slavio ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:1.

Nakon uvodnog ispitivanja snaga, ekipa Splita je povela u devetoj minuti susreta, kada mrežu Antolovića pogađa Ivan Baraban. Pet minuta kasnije prva šansa za Željezničar. Selimović je odlično centrirao sa desne strane, a bh. reprezentativac Muamer Svraka sa samo pet metara glavom promašuje kompletan gol, iako je bio usamljen pred golom Vukovića.

Svraka je odličnu priliku propustio i u 20. minuti. Bekrić je uposlio Svraku, koji je izašao sam pred Vukovića, pokušao ga je lobovati, ali je lopta završila preko gola Splita. Šest minuta kasnije dobar udarac Srđana Stanića, ali je Vuković siguran.

Promašaje fudbalera Željezničara kaznili su u 27. minuti domaći igrači. Nakon odlične kombinacije Vojnovića i Pehara, ovaj drugi matira Antolovića za vodstvo Splićana od 2:0.

Željo je u prvom poluvremenu mogao do vrha napuniti mrežu Splita, ali to se na njihovu žalost nije dogodilo. Još jedna velika prilika desila se u 30. minuti kada Samir Bekrić izlazi sam pred golmana domaćih, ali je slabo zahvatio loptu, koju Vuković lagano brani.

Željo nije korisio svoje šanse u prvom dijelu, a domaći su to iskoristili maksimalno. Mate Pehar je šutirao sa vrha kaznenog prostora, a lopta uz pomoć stative odlazi u mrežu nemoćnog Antolovića za ubjedljivih 3:0 za Split. Split je zaprijetio i dvije minute kasnije preko Bellea, no ovaj put Antolović brani. Na poluvrijeme se otišlo sa ubjedljivom prednošću Splita od 3:0.

U drugom poluvremenu prvi je zaprijetio Split. Brlečić je odlično šutirao sa 20 metara u 63. minuti, a golman Plavih sa Grbavice uz dosta muke je uspio odbraniti njegov udarac. Novi nevjerovatan promašaj izabranika Amara Osima viđen je tri minute kasnije. Čolić je uspio stvoriti sebi sjajnu šansu, ali je promašio loptu na pet metara od gola, te je propala i ova prilika za Željezničar.

Četvrti gol u mreži Željezničara viđen je u 71. minuti.  Nakon kornera za Split, u kaznenom prostrou našeg prvaka se najbolje snašao Tomislav Glumac, koji je pogodio za pravu katastrofu Željezničara i vodstvo od 4:0.

Samo šest minuta kasnije moglo je biti i 5:0. Belle je zaobišao golmana Željezničara, ali mu je lopta pobjegla, te je propuštena velika prilika za povećanje vodstva. U samom finišu susreta Željo je stigao do počasnog gola. Vernes Selimović je iskoristio grešku odbrane Splita, te je pogodio za konačnih 4:1.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.