Sport? Daleko je ovo od sporta...
Detalj sa večerašnjeg meča kad su navijači Borca utrčali u teren (Foto: SportSport.ba)

Premijer liga BiH - ruglo od takmičenja

Sport? Daleko je ovo od sporta...

Umjesto izvještaja o derbi susretu Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine između Borca i Željezničara, ponovo vam donosimo jedan tekst iz crne hronike.

Naime, već je odavno, nažalost, postala praksa da ama baš svako kolo kvazi-takmičenja zvanog Premijer liga Bosne i Hercegovine, izvještavamo o incidentima, tučama i slično. Pitanje je dana kada ćemo ponovo izvještavati o mrtvim glavama.

Kod vodtsva Željezničara rezultatom 1:0, u 34. minuti navijači Borca su jednostavno otvorili kapiju na tribini i utrčali u teren, te krenuli prema tribini na kojoj su bili smješteni gostujući navijači. Došlo je do gađanja bakljama i kamenjem, a policija je imala pune ruke posla.

Igrači i stručni štab Željezničara ubrzo su napustili teren Gradskog stadiona, te su odbili da se vrate na teren, jer im niko nije mogao garantovati sigurnost.

Odluku o prekidu utakmice donio je glavni sudija, jer samo on može donijeti takvu odluku. Po svemu sudeći, Željo će dobiti tri boda za zelenim stolom, Borac kaznu i suspenziju stadiona, a svi normalni ljubitelji fudbala razlog više da prate normalne fudbalske lige, jer Premijer liga BiH to svakako odavno nije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.