SportFive traži da se ugovor ispoštuje

SportFive traži da se ugovor ispoštuje

Adnan Beganović

Nakon predstavnika marketinške agencije Kentaro, koji su NFSBiH posjetili 17. februara predočivši ugovor o TV pravima, jučer su bh. Savez pohodili i predstavnici agencije SportFive, koju su u Sarajevu predstavljali Slobodan Buco Vujičić, te advokat Weis.

Predstavnici SportFive-a prezentovali su svoj ugovor koji imaju sa N/FSBiH, te zatražili od članova Predsjedništva bh. kuće nogometa da ispoštuju potpisano. Podsjećanja radi, ugovor za TV prava sa agencijom SportFive potpisali su Iljo Dominković i Munib Ušanović, koji se nalaze među potpisnicima i na ugovoru sa agencijom Kentaro.

"Ljudi iz agencije SportFive smatraju da je njihov ugovor punovažan i žele da se on ispoštuje, kako je u ugovoru i navedeno, od 1. juna 2010. godine", rekao je za Oslobođenje  v. d. generalnog sekretara Jasmin Baković, koji je zajedno sa Sulejmanom Čolakovićem, Bogdanom Čekom, Iljom Dominkovićem i Munibom Ušanovićem, predstavljao N/FSBiH na sastanku održanom jučer u prostorijama  bh. saveza.

"Komisija za propise će se sastati u srijedu, nakon čega će dati svoj sud", dodao je Baković.

Inače, ugovor sa SportFiveom je verifikovan u N/FSBiH, što se ne može reći za ugovor sa agencijom Kentaro, koja je predstavnicima bh. kuće nogometa, također, na uvid donijela svoj ugovor, tražeći da se on ispoštuje do kraja.

Jasno je da postoje dva ugovora, a indikativno je da se na oba među potpisnicima nalaze Dominković i Ušanović, pa se samo postavlja pitanje koliko će "penala" N/FSBiH morati platiti zbog njihovog gafa. Kako smo već ranije pisali, u ugovoru sa SportFiveom postoji klauzula po kojoj se naš savez obavezuje na ime obeštećenja platiti čak 500.000 eura agenciji Kentaro, koja čeka odgovor N/FSBiH kako bi poduzela daljnje korake.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.