Sport.fr: PSG nudi 100 miliona eura za Ronalda!

Bogati PSG-ovi vlasnici nemaju problem s novcem

Sport.fr: PSG nudi 100 miliona eura za Ronalda!

Edmir Škorić

Sudeći prema brojnim izvještajima inostranih medija, pred nama je užareno ljeto kada su u pitanju transferi nogometaša.

U krug se nekako sve vrti - od PSG-a, preko Cityja, Uniteda, Reala, Barcelone, Borussije, Bayerna... do Milana, Juventusa...  Sve je izvjesnije da Jose Mourinho ide u Chelsea, pa se počelo dosta pisati i o odlasku Cristiana Ronalda iz Madrida.

Sport.fr piše kako PSG nije odustao od Portugalca i kako su Parižani stalno u kontaktu s Ronaldovim agentom Jorgeom Mendesom i trenerom Reala Joseom Mourinhom. Bogati Katari, vlasnici PSG-a, navodno bi radije da dovedu Ronalda nego Waynea Rooneyja. Podsjećamo da se i napadač Manchester Uniteda često spominje kao novo pojačanje novog francuskog prvaka.

Toliko idu daleko da će poslati Realu ponudu u visini od 100 miliona eura za portugalskog nogometaša. Međutim, neće se ni na Santiago Bernabeu odreći svoje prve zvijezde, pa će predsjednik Florentino Perez "podebljati" Ronaldova primanja. 

S druge strane, opet, neizvjesno je hoće li Carlo Ancelotti ostati trener PSG-a unatoč tome što je klubu donio naslov državnog prvaka prvi put nakon 1994. godine. Uostalom, s bogatašima, koji su se odnedavno uključili u praćenje najvažnije sporedne stvari na svijetu, nikada se ne zna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.