Sporting deklasiran od Videotona, remi Basela i Genka

Grupa G

Sporting deklasiran od Videotona, remi Basela i Genka

Midhat Šljivak

Mađarski Videoton je u 2. kolu Evropske lige na svom terenu savladao lisabonski Sporting sa 3:0, dok su u drugom susretu grupe G, Basel i Genk odigrali bez pobjedinka 2:2.

Videoton je u prvom poluvremenu razbio Sporting. Paulo Vinicius je u 15. minuti doveo svoj tim u vodstvo, da bi Filipe Oliveira šest minuta kasnije povećao rezultat na 2:0. Nemanja Nikolić je u 35. minuti upotpunio blamažu Sportinga za velikih 3:0, a to se ispostavio i kao konačan rezultat utakmice.

Genk je kao gost sa 2:1 savladao Basel. Do vodstva su gosti stigli u 10. minuti preko Benjamina De Ceauleara, a Jelle Vossen je u 38. minuti udvostručio prednost gostiju. Streller je u 71. minuti sa penala vratio nadu domaćim u pozitivan rezultat, a do poravnanja su stigli u 84. minuti kada je ponovo pogodio Streller. To je bio i konačan rezultat susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.