Sporting ide na megdan Athleticu

Portugalci odbranili prednost

Sporting ide na megdan Athleticu

Midhat Šljivak

Odličnu revanš utakmicu četvrtfinala Europa lige odigrali su u Kharkivu Metalist i Sporting iz Lisabona, a na kraju su prolaz dalje proslavili Portugalci. Susret u Kharkivu je završen bez pobjednika 1:1, a Sporting ide dalje ukupnim rezultatom 3:2.

Dobro su domaći fudbaleri otvorili utakmicu i zaprijetili su u dva navrata šutevima glavom Edmara i Cristalda, no bez većih problema po Spoting.

Uzvratio je Sporting u 22. minuti preko Joaoa Perriiera, ali je golman domaćih odbranio njegov šut. Cleiton Xavier i Taison su potom uzvratili dobrim pokušajima, ali Rui Patricio je odlično branio.

Veliko slavlje gostima donio je Ricky Van Wolfswinkel u 44. minuti utakmice. Diego Capel je fenomenalno centrirao, a Van Wolfswinkel je glavom na majstorski način pogodio za vodstvo Sportinga od 1:0.

Metalist je do izjednačenja došao u 57. minuti utakmice kada na asistenciju Marka Devića mrežu Patricia pogađa Joanathan Cristaldo za izjednačenje rezultata na 1:1.

Sedam minuta kasnije velika prilika za domaće. Sudija Collum je dosudio penal, a odgovornost je preuzeo Cleiton Xavier, no međutim nije uspio postići gol, pa je ostalo 1:1.

Do kraja susreta Spoting se odlično odbranio, te nisu dopustili Metalistu da ozbiljnije ugrozi njihov gol, te sasvim zasluženu odlaze u polufinale, gdje ih čeka Athletic iz Bilbaoa.


 


[www.online-soccer.ru] Metalist Kharkiv 1-1... by all-goals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.