Sportski direktor Bochuma: Ne odričemo se Zahirovića

Reprezentativac BiH u nemilosti struke

Sportski direktor Bochuma: Ne odričemo se Zahirovića

Adnan Zahirović u nemilosti struke proveo je finiš jeseni u njemačkoj Cvajti. Reprezentativac Bosne i Hercegovine posljednje minute u dresu Bochuma upisao je krajem oktobra i od tad ga nema u planovima trenera Petera Neururera. 

Sportski direktor Christian Hochstätter u izjavi za njemačke medije nije negirao ni mogućnost odlaska Zahirovića, mada je kazao da se nikoga ne odriče pa tako ni njega.

„Razgovarao sam sa Zahirovićevim zastupnicima prije Božića. Nikoga se ne odričemo, a ako nekome možemo pomoći pa tako i njemu onda smo spremni za razgovor. Do kraja januara se mnogo može učiniti, ali za sad je na tržištu igrača dosta mirno,“ kazao je Hochstätter.

Za sad nema nikakvih signala da bi Zahirović mogao otići. On će svojim radom pokušati ponovo se izboriti za mjesto u timu. U slučaju da mu to ne pođe za rukom, njegove šanse da bude sudionik Svjetskog prvenstva bile bi svedene na minimum, stoji dalje u tekstu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.