Sportski direktor FK Sloboda podnio ostavku

Roditelji zavode red na travnjaku u Tuzli

Sportski direktor FK Sloboda podnio ostavku

M. Skaka

Nakon samo deset dana koliko je Mersed Kovačević proveo na poziciji sportskog direktora FK Sloboda ova funkcija ponovo je ostala upražnjena. Kovačević je ispunio svoja obećanja data prije nekoliko dana i podnio ostavku u fudbalskom klubu iz Tuzle.

Podsjetimo, fudbalska ikona Tuzle, Mersed Kovačević je na poziciji sporskog direktora zamijenio Enesa Mešanovića prije dvije sedmice, ali nije uspio naći zajednički jezik sa čelnicima FK Sloboda. Kovačević je najviše nesuglasicao imao oko uređenja stanja u omladinskom pogonu gdje je zamijenio nekolicinu trenera zbog sumnje da su od roditelja uzimali novaac.

Za portal Tuzlalive.ba Kovačević je rekao: “Pobunili su se neki uticajni roditelji, koji su htjeli da oni određuju ko će trenirati njihovu djecu. Tražili su da se skloni Denis Sadiković, da Nevzet Hasanbašić preuzme kadete, prigovorili su odluci da trener specijalist bude Denis Karić, i koješta još. Na žalost, u upravi su im neki ljudi dali podršku, zbog čega sam odlučio da odem. Zapostavio sam svoj posao radi Slobode, ali ovdje definitivno treba neko ko će sve rastresti i uvesti reda. Ako roditelji mogu uticati ko će trenirati djecu, sutra će mijenjati trenere kad god nešto ne bude po njihov volji”.

Roditelji djece koja treniraju u FK Sloboda još ranije su stvarali probleme normalnom radu u ovom klubu, pa je tuzlanska ekipa nedavno i novčano kažnjena zbog upada roditelja u teren tokom odigravanja utakmice.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.