SportSport.ba izabrao pet najboljih golova drugog kola

Duljević uljepšao kolo prekrasnim golom

SportSport.ba izabrao pet najboljih golova drugog kola

S. Bošković

Jučer je okončano drugo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Na šest odigranih susreta postignuto je 17 pogodaka. Najviše puta mreže su se tresle u Bijeljini gdje je Čelik slavio protiv Radnika rezultatom 3:2. Na Pecari je također viđena golijada između Širokog Brijega i Slobode (2:2). 

Na četiri susreta su viđena po dva gola. Željezničar i Krupa su slavili u gostima protiv Olimpica, odnosno Krupe rezultatom 2:0. Sarajevo je na Koševu u derbiju kola slavilo protiv aktualnog prvaka Zrinjskog identičnim rezultatom, a Vitez i Mladost iz Doboja kod Kaknja su podijelili bodove odigravši 1:1. 

U drugom kolu je postignuto nekoliko odličnih pogodaka, a ovo je najboljih pet. 

5. Mersudin Ahmetović (Sarajevo-Zrinjski 2:0)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je u derbiju kola savladalo ekipu Zrinjskog, a pitanje pobjednika riješio je Ahmetović sjajnim golom dvadesetak minuta prije kraja utakmice. Crnkić je po lijevoj strani ušao u šesnaesterac gostiju, ubacio loptu, a  Ahmetović naskočio odbranu Zrinjskog i sjajno pogodio. 



4. Ivan Lendrić (Olimpic-Željezničar 0:2)

Željezničar je protiv Olimpica upisao prvu ovosezonsku pobjedu, a još jedan gol na svoj konto je dodao Lendrić. Kosorić je poslao jednu sjajnu loptu prema šesnaestercu, Nikolić ju je propustio, a do lopte dolazi Lendrić koji iz teške pozicije pogađa golmanu kroz noge.



3. Ozren Perić (NK Metalleghe-FK Krupa 0:2)

Ozren Perić ovjerio je historijsku pobjedu Krupe u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. U posljednim minutama utakmice Perić je primio jednu sjajnu loptu, protrčao kraj svog čuvara i sjajnim šutem matirao domaćeg golmana. 



2. Marko Obradović (Radnik-Čelik 2:3)

Sjajnu utakmicu u Bijeljini uljepšao je Obradović odličnim pogotkom u devetoj minuti utakmice. Srečković je ušao u šesnaesterac, okrenuo svog čuvara i odigrao povratnu loptu na šesnaest metara na koju je naletio Obradović. Fudbaler Radnika je neobranjivo šutirao i lopta je odsjela u desnom uglu gola gostiju iz Zenice. 



1. Haris Duljević (Sarajevo-Zrinjski 2:0)

Haris Duljević je izvanredno pogodio protiv Zrinjskog na Koševu. Bh. reprezentativac je uzeo jednu loptu na oko 30 metara od gola gostiju iz Mostara, te je silovito šutirao. Lopta je odsjela u desnim rašljama, a gostujući golman je ovaj šut mogao jedino ispratiti pogledom. Već se sa sigurnošću može reći da je ovaj gol Duljevića jedan od najboljih ove sezone. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi