SportSport.ba izabrao pet najljepših golova osmog kola

Pet najboljih golova

SportSport.ba izabrao pet najljepših golova osmog kola

S. Bošković

Jučer je završeno osmo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Na šest odigranih susreta postignuto je 17 golova. 

Po četiri gola viđena su na Pecari i Pod Bijelim brijegom. Zrinjski je s 4:0 savladao Čelik, dok je Široki Brijeg s 3:1 bio bolji od novog prvoligaša Metalleghea. Tri gola viđena su na Grbavici i Otoci. Željezničar je pod vodstvom novog trenera Slavka Petrovića bio bolji od Krupe rezultatom 2:1, a Radnik iz Bijeljine je u gostima bio bolji od Olimpica rezultatom 3:0. 

Dva gola su postignuta na Tušnju gdje su Sloboda i Mladost Doboj Kakanj odigrali 1:1, a Sarajevo je minimalnim rezultatima u gostima slavilo protiv Viteza. 

U osmom kolu viđeno je nekoliko lijepih golova, a ovo je najljepših pet. 

5. Ognjen Todorović (Zrinjski-Čelik 4:0)

U susretu Zrinjskog i Čelika viđeno je nekoliko prelijepih golova, a dva je postigao Todorović. Bursać je ubacio loptu u kazneni prostor nakon lijepe akcije, a Todorović je primio loptu, okrenuo svog čuvara i u padu uspio pogoditi suprotni ugao. 


4. Tomislav  Tomić (Zrinjski-Čelik 4:0)

Tomislav Tomić je uzeo loptu fudbalerima Čelika, uradio sve sam i onda odigrao dupli pas s Brkićem i pogodio za konačnih 4:0. Prelijepa akcija Zrinjskog.



3. Aladin Šišić (Sloboda-Mladost DK 1:1)

Mladost iz Doboja kod Kaknja i dalje je jedini neporaženi tim u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a prekrasnim golom tim Ibre Rahimića je na Tušnju sačuvao bod protiv Slobode. Brkić je prelijepo prebacio loptu do Šišića, koji ju je primio, okrenuo i lobomom s desne na lijevu stranu ubacio u mrežu Tuzlaka.



2. Ognjen Todorović (Zrinjski-Čelik 4:0)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ognjen Todorivć postigao je svoj prvijenac u ovoj sezoni protiv Čelika. Sjajno je izveo jedan slobodni udarac s oko 25 metara od gola Ružića, šutirao ispod živog zida i prevario gostujećeg golmana. 


1. Sandi Križman (Željezničar-Krupa 2:1)

Križman je svoj debi na Grbavici započeo na najljepši mogući način. U sedmoj minuti je šutirao sjajno s 30 metara i zatresao mrežu Krupe. Prekrasan gol u debiju za Plave. 



Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi