SportSport.ba na El Clasicu
Grad je oblijepljen plakatama o večerašnjem derbiju

Uoči derbija Barcelona - Real

SportSport.ba na El Clasicu

Večeras će na najvećem evropskom stadionu Nou Campu snage odmjeriti dva ljuta rivala: Barcelona dočekuje „vječnog neprijatelja“ Real Madrid u vjerovatno najvećem derbiju svjetskog fudbala.

Svaka čast derbijima kakvi su Celtic – Rangers, Milan – Inter, Boca – River ili Manchester United – Liverpool, kada međusobno igraju Barcelona i Real Madrid obično se „zemlja trese“.

Barcelona, međutim, u ovaj susret ulazi kao veliki favorit, i to iz nekoliko razloga. Prvi je razlog što se susret igra na Nou Campu, pred navijačima katalonske ekipe. Osim toga, ekipa trenera Pepea Guardiole igra u daleko boljoj formi nego je to slučaj sa „kraljevskim klubom“.

barsarealvSportSport.ba i u Barseloni. Cjenovnik stadiona Nou CampMeđutim, možda najvažnije u svemu je da će Barca večeras igrati u kompletnom sastavu, dok Real neće moći računati na nekoliko standardnih prvotimaca.

Real je prije nekoliko dana ostao bez Bernda Schustera, trenera koji je u maju Barceloni nanio jedan od težih poraza posljednjih godina. Novi čovjek za kormilom je Juande Ramos, koji je imao uspješan debi na klupi Reala u utakmici Lige prvaka protiv Zenita.

Nekadašnji trener Seville i Tottenhama neće moći računati na Ruuda van Nistelrooy, Gonzala Higuaina, Oscara de la Reda, Arjena Robbena i Mahamadou Diarru u večerašnjem El Clasicu i to če sasvim sigurno mnogo uticati na izbor početnih 11 u timu Reala.

Barcelona neće moći računati na usluge Inieste i Milita.

Hiljade navijača iz Evrope

I čitaoci SportSport.ba moći će osjetiti djelić atmosfere koji će večeras vladati na najvećem svjetskom fudbalskom derbiju između Barcelone i Real Madrida.
Na tribinama stadiona Nou Campu biće naši partner iz agencije „Solazur“ i „Buenovista“, koji će tokom utakmice amaterskim fotografijama dočarati atmosferu sa jednog od najvećih svjetskih stadiona.

Prema informacijama koje smo dobili iz Barcelone, atmosfera na ulicama glavnog grada Katalonije je paklena. Grad je preplavljene navijačima iz svih dijelova Evrope, a stadion je odavno rasprodan i očekuje se oko 100. 000 navijača (zvanično, kapacitet je 98. 787).    

 

 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije