SportSport.ba tim 2. kola Premijer lige BiH

Duljević igrač kola, Hurtić trener

SportSport.ba tim 2. kola Premijer lige BiH

Adnan Beganović

U vikendu iza nas odigrano je 2. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem je postignuto 17 pogodaka.Do prve pobjede u eliti stigla je Krupa, u derbiju kola Sarajevo je nadigralo Zrinjski, a SportSport.ba vam donosi najbolji tim kola u izboru naše redakcije.

Mladen Ilić (Krupa): Novi premijerligaš iz Krupe na Vrbasu stigao je do historijske pobjede u Travniku. Izabranici Slobodana Starčevića savladali su Metalleghe (2:0), a jedan od najzaslužniji za historijska tri boda Krupe bio je mladi 19-godišnji golman Mladen Ilić. U nekoliko navrata Ilić je sjajno intervenisao i zasluženo se našao na golu SportSport.ba tima kola.

Marin Galić (Mladost): Mladi 21-godišnji fudbaler ekipe iz Doboja kod Kaknja pružio je dobru partiju u duelu njegove ekipe i Viteza. Iako je u Branitelju i mlađim kategorijama Zrinjskog igrao više prema naprijed, struka Mladosti mu je odgovorajuču poziciju pronašla na desnom boku defanzivne linije gdje se sjajno snalazi. Ustalio se u ekipi i vidjet ćemo kakve će partije pružati u nastavku sezone.

Mateo Boccaccini (Željezničar): Italijanski defanzivac i drugi susret uzastopno je bio na visini zadatka. U defanzivi je zajedno sa svojim saigračima iz odbrambene linije korektno odradio posao, a postigao je i pogodak kojim su Plavi ovjerili svoju pobjedu nad Olimpicom. Iako je rano za bilo kakve prognoze, čini se da će Boccaccini biti veliko pojačanje za ekipu s Grbavice.

Saša Novaković (Sarajevo): U derbiju 2. kola Sarajevo je rezultatom 2:0 savladalo Zrinjski. Odbranom bordo tima komandovao je 25-godišnji hrvatski  defanzivac koji je imao i jedni veliku priliku, no pred golom gostiju iz Mostara nije se najbolje snašao. Međutim, zato je pred svojim golom bio i više nego korektan. Plemići nisu napravili mnogo prilika, Novaković je bio siguran i čvrst u zračnim duelima i zasluženo se našao u timu kola.

Aleksandar Vukotić (Krupa): Fudbaleri Krupe u Travniku su stigli do prve historijske pobjede u elitnom rangu bh. fudbala. Savladali su Metalleghe rezultatom 2:0, a mladi 21-godišnji srbijanski defanzivac je i više nego korektno odradio svoj posao, pogotovo u zračnim duelima u kojima je bio neprikosnoven.

Vladimir Grahovac (Sloboda) - U ljepotici kola Široki Brijeg i Sloboda su remizirali na Pecari (2:2). Nekadašnji fudbaler Čelika u prvom poluvremenu, kao i veći dio tima iz Tuzle je bio loš, no u drugom dijelu je zaigrao mnogo bolje. Upisao je dvije asistencije i našao je svoje mjesto u timu kola.

Wagner (Široki Brijeg): Iskusni Brazilac iako već u poznim godinama još uvijek nije za strao gvožđe. To je dokazao i u sinoćnjem susretu Širokog i Slobode u kojem nije biloi pobjednika (2:2). Wagner je postigao pogodak i upisao asistenciju što na njegovu žalost nije bilo dovoljno Širokom Brijegu za pobjedu.

Elvis Sarić (Sarajevo): Nekadašnji vezni fudbaler u jednom od derbija kola u kojem je Sarajevo savladalo Zrinjski (2:0) pružio je sjajnu partiju. Sarić je bio motor veznog reda bordo tima. Držao je sredinu terena, kreirao je napade, ali u isto vrijeme i prekidao gostujuće. Sve u svemu vrlo dobra partija Sarića i ako se po jutru dan poznaje, Sarajevo je dobilo veliko pojačanje.

Haris Duljević (Sarajevo): Bosanskohercegovački reprezentativac je još jednom pokazao zbog čega je jedan od najboljih ograča u Premijer ligi. Duljević je postigao fenomenalan pogodak kojim je otvorio vrata pobjede svojoj ekipi i bio je nezaustavljiv za Plemiće. Svaki njegov dodir s loptom i pokazuju da se rado o vanserijskom igraču kojem je vrijeme da se otisne u neku jaču ligu.

Ivan Lendrić (Željezničar) - Hrvatski napadač nastavio je tamo gdje je stao na otvaranju sezone. Lendrić  je u velikom sarajevskom derbiju poostigao pogodak, a svoju golgetersku seriju nastavio je i u duelu sa Olimpicom. Ponovo je pokazao instikt pravog napadača, iz jedne prave prilike postigao je pogodak. Osim toga sjajno se kretao, otvarao je prostor svojim saigračima i sigurno je jedan od najzaslužnijih za pobjedu Željezničara.

Mahir Karić (Sloboda): Sloboda je na teškom gostovanju u Širokom Brijegu uspjela osvojiti bod. U prvom poluvremenu Tuzlaci su bili nevidljivi, no u drugom dijelu su se preporodili. Mnogo bolja igra Slobode rezultirala je sa dva brza pogotka, a jedan je postigao Karić udarcem glavom nakon centaršuta Grahovca. Svakako je jedan od najzaslužnijih za povratak tuzlanske ekipe iz mrtvih.

Igrač kola: Haris Duljević (Sarajevo)

Trener kola: Almir Hurtić (Sarajevo)

SportSport.ba igrač lige, 2. kolo:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ime i prezime klub bodovi
Haris Duljević Sarajevo 10
Mladen Ilić Krupa 8
Wagner Široki Brijeg 6
Vladimir Grahovac Sloboda 4
Matteo Boccaccini Željezničar  2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi