Spreman za nove izazove: Klub u Egiptu potpisao ugovor sa 75-godišnjakom

Postaje najstariji profesionalac na svijetu

Spreman za nove izazove: Klub u Egiptu potpisao ugovor sa 75-godišnjakom

A. Čaušević

Fudbalski svijet je dobio najstarijeg profesionalca na svijetu, 52-godišnjeg Japanca Kazu Miuru "naslijedio" je 75-godišnji Egipćanin Ezz El-Din Bahader.

Egipatski klub naziva "6. oktobar" koji se takmiči u trećeg rangu fudbalapotpisao je ugovor sa Ezz El-Din Bahader.

Ukoliko zaigra Bahader će postati najstariji fudbaler na svijetu. FS Egipta mu je već dao dozvolu da ima pravo nastupa u takmičenju.

"Fudbaler se priprema za ulazak u Ginisovu knjigu rekorda i može početi pripreme za za novu sezonu", saopćeno je iz egipatskog saveza.

Rekord za sada drži Isaak Gayik. Izraelski golman je prošle godine u meču četvrte lige nastupio za Yehudu kao 73-godišnjak.

Interesantno, detalji Bahaderovog ugovora nisu objavljeni. Trener Ahmed Abdel Ghani i najbolji igrač Haras El Hedou su mu poželjeli sreću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi