Spursi iskoristili priliku da dotuku Redse
Dva gola Adebayora

Tottenham - Liverpool 4:0

Spursi iskoristili priliku da dotuku Redse

Loš start Liverpoola se nastavlja. Redsi su danas na gostovaju kod Tottenhama poraženi sa visokih 4:0, a najveći uzrok tome u dva crvena kartona igrača tima sa Anfielda.

Već u 7. minuti sve je krenulo niz brdo Liverpoolu. Luka Modrić je postigao sjajan gol sa 20-ak metara. Jose Reina nije imao apsulutno nikakve šanse da odbrani udarac hrvatskog reprezenattivca. Luisu Suarezu u 19. minuti poništen je pogodak, opravdano zbog ofsajda.

Sljedeća loša stvar za Liverpool koja se desila je povreda Daniela Aggera kojeg je u 27. minuti zamijenio Sebastian Coates. Samo minutu poslije Charlie Adam zaradio je drugi žuti karton i već nakon skoro pola sata igre dosta stvari bilo je jasno.

Martin Skrtel je u 63. minuti dobio drugi žuti karton i tako dodatno olakšao posao Tottenhamu. Jarmain Defoe sjajno se u 66. minuti okrenuo u šesnaestercu Redsa nakon asistencije Rafaela van der Vaarta i postigao lijep gol.

Emmanuelu Adebayoru je trebalo samo dvije minute nakon toga da poveća vodstvo Spursa na 3:0. Nakon nespretne intervencije Reine, togoanski napadač je odlično reagovao i pospremio loptu u gol. Isti igrač u posljednjim trenucima utakmice postavio je konačnih 4:0.




szólj hozzá: To3-0Li[Matchhighlight.com]

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.