Srbija bez Žigića i Fejse

Grupa C kvalifikacija za EP 2012

Srbija bez Žigića i Fejse

Pobjeda Estonije nad Sjevernom Irskom (1:2) i bod za Srbiju protiv Italije (1:1) zakomplikovalo je situaciju za tim koji sa klupe predvodi Vladimir Petrović Pižon.

Selekciji Srbije tako je sada za drugo mjesto u grupi C i prolazak do baraža potrebna pobjeda nad Slovenijom u Mariboru u Ljudskom vrtu, a ta utakmica se igra u utorak sa početkom u 20:45 sati.

Ono što je za sada sigurno i što je potvrđeno i na stranicama Fudbalskog saveza Srbije, u ovom odlučujućem meču neće moći igrati napadač Nikola Žigić i Lubomir Fejsa. Žigić (Birmingham City) je protiv Italije duplirao prijašnji karton te će biti pod suspenzijom, dok Fejsa (Olympiacos) ima neugodno uganuće skočnog zgloba.

Svemu ovome dodajmo i da se Nemanja Vidić još uvijek oporavlja od povrede te je njegov nastup krajnje neizvjestan. Žigić i Fejsa su ujedno i napustili pripremni kamp ove reprezentacije. Ukoliko Srbija otkine bod u "Deželi" to im neće ništa značiti jer će u tom slučaju imati isti broj bodova kao i Estonija ali i slabiji skor kada su u pitanju njihovi međusobni dueli.

Jasno je dakle da Pižonu i igračima igra samo pobjeda. Estonija u zadnjem kolu kvalifikacija ne nastupa.

11. X : Slovenija - Srbija,  Italija - Sjeverna Irska

Tabela: 1. Italija 23, 2. Estonija 16, 3. Srbija 15, 4. Slovenija 11...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti