Poruka srpskog navijača nasmijala region: "Kad ste već tamo, možete li mi 'potjerati'..."
Srbin se našalio porukom za FSS (Foto: EPA)

Velike kritike navijača

Poruka srpskog navijača nasmijala region: "Kad ste već tamo, možete li mi 'potjerati'..."

Midhat Šljivak

Navijači Srbije izuzetno su nezadovoljni nastupom Orlova na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Tim Dragana Stojkovića Piksija ima samo bod iz dvije utakmice, te im treba pobjeda protiv Danske za prolaz dalje. Dosta je onih koji zbijaju šale na račun svoje selekcije, a jedna poruka Fudbalskom savezu Srbije postala je viralna.

Reprezentacija Srbije je u 96. minuti došla do boda protiv Slovenije. Luka Jović je pogodio za radost Orlova i ostanak u igri za plasman u nokaut fazu takmičenja.

Ipak, za prolaz dalje Srbi će morati da savladaju Dansku u posljednjem kolu, no navijači ove selekcije ne vjeruju da se to čudo može desiti.

Veliko je nezadovoljstvo među navijačima Srbije. To jasno iskazuju na društvenim mrežama, a jedna poruka koja je poslana prema Fudbalskom savezu Srbije je postala viralna.

Jedan od nezadovoljnih navijača javio se na zvanični profil FSS i zamolio je da, kad su već došli kratko u Njemačku, 'potjeraju' kosilicu i četiri felne.

"Je l' možete da mi potjerate samohodnu kosilicu i četiri felne kad krenete iz Minhena? Sve je plaćeno, samo kažite gdje da vas sačeka čovjek. Ajte ljubim vas, bar neku korist od vas da imamo", napisao je navijač i dodao je:

Oglasi

"Ako nema mjesta izbacite Sergeja ili neku drugu panjčugu."

Nisu ove poruke jedine koje su stigle na adresu Fudbalskog saveza Srbije. Dosta je uvreda na društvenim mrežama, a posebno su na udaru selektor Stojković, Sergej Milinković-Savić i Mijat Gaćinović.

Treba svakako istaći da navijači Srbije nisu previše očekivali od nacionalnog tima u Njemačkoj. Smatrali su da se ne može previše sa Stojkovićem na mjestu selektora i čini se da su bili u pravu.

Oglasi

Rade Bogdanović ne može smisliti Sergeja

Nekadašnji fudbaler, a sada analitičar RTS-a Rade Bogdanović, glavnog krivca za loše nastupe vidi u veznom fudbaleru Al-Hilala Sergeju Milinkoviću-Saviću.

On je nakon današnje utakmice javno prozvao SMS-a. Tvrdi da izgleda kao amater.

"On 'klepa' arapske pare. Nema od njega ništa. Ovo je sramota kako zatvara kod gola. Trči k'o baba za onim bekom kad smo primili gol", rekao je Rade Bogdanović.

Milinković-Savić je ostao bez mjesta u prvoj postavi za meč protiv Slovenije. Kako je odigrao po ulasku u igru u današnjem meču, teško da će se naći u sastavu za Dansku.

Za Orlove je taj meč biti ili ne biti. Stojković je pod velikim pritiskom i vidjet ćemo hoće li Srbija uspjeti napraviti čudo.

# TIM U P N I GR BOD
1 Engleska 2 1 1 0 1 4
2 Danska 2 0 2 0 0 2
3 Slovenija 2 0 2 0 0 2
4 Srbija 2 0 1 1 -1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi