Srbija tri utakmice pred praznim tribinama?

Krajem mjeseca konačna odluka

Srbija tri utakmice pred praznim tribinama?

Adnan Beganović

Disciplinski inspektor UEFA-e traži da se neodigrana utakmica između Italije i Srbije registruje službenim rezultatom 3:0 u koris domaćina, te da se Srbija kazni s tri utakmice igranja pred praznim tribinama.

Iako će konačna odluka o kaznama zbog divljanja srbijanskih huligana u Genovi biti donesena 29. oktobra, već su procurile informacije o eventualnim kaznama za Srbiju, ali i Italiju.

Disciplinski inspektor UEFA traži da se utakmica registruje rezultatom 3:0 u korist domaćina, te da Srbija naredne tri domaće utakmice igra pred praznim tribinama. Međutim, to nije sve. Naime, ukoliko bi se nešto slično ponovilo u naredne dvije godine, Srbija bi automatski bila izbačena iz takmičenja.

Disciplinski inspektor UEFA-e traži uslovnu kaznu za Italiju u trajanju od dvije utakmice. Ukoliko ponove organizaciju s propustima, Italijani bi dvije utakmice igrali bez prisustva gledaoca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije