Srbija u Mariboru traži zadnju šansu

Italija odnijela bod iz Beograda

Srbija u Mariboru traži zadnju šansu

E. Škorić

Večeras su odigrane utakmice pretposljednjeg kola kvalifiakcija za EP 2012. godine u grupama B i C.

Ruska nogometna selekcija osigurala je direktan plasman pobjedom nad Slovačkom u Bratislavi (1:0). Junak je bio Alan Džagoev, ofanziva CSKA Moskve, koji je pogodio za pobjedu Rusa u 71. minuti.

Republika Irska je s 2:0 slavila kod Andore i ostala u utrci za baraž. Sada imaju bod više od Armenije i u zadnjem kolu dočekuju upravo tu reprezentaciju. K

ada je u pitanju grupa C, Italija, koja je već ranije osigurala prvo mjesto, gostovala je u Beogradu. U jednoj od najzanimljivijih utakmica kvalifikacija nije bilo pobjednika. Azzurri su rano poveli preko Juventusovog nogometaša Claudija Marchisija, ali je u 26. minuti Branislav Ivanović poravnao na 1:1, što se na kraju ispostavio i konačan rezultat.

Srbiji je itekako bila potrebna pobjeda. Sada, ako žele u baraž, ne smiju izgubiti gostovanje u Mariboru u utorak, jer bi u protivnom Estonija, koja sada ima bod više od Srbije, ostala na drugoj poziciji.

Estonija je s 2:1 večeras kao gost savladala Sjevernu Irsku. Dvostruki strijelac za goste bio je Vassiljev u 77. i 84. minuti. Prethodno su domaći poveli preko Davisa u 22. minuti.

Grupa B:
Slovačka - Rusija 0:1 (Džagoev 71)
Andora - Republika Irska 0:2 (Doyle 8, McGeady 20)

Grupa C:
Srbija - Italija 1:1 (Ivanović 26/ Marchisio 2)
Sjeverna Irska - Estonija 1:2 (Davis 22/ Vassiljev 77, 84)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.