Srbiji prijeti kazna zbog Antića

Srbiji prijeti kazna zbog Antića

Srbija je u kvalifikacijskoj utakmici za EURO 2012 poražena na Marakani od Estonije sa 1:3, ali bi pored neočekivanog gubtika bodova mogla doživjeti još veću blamažu.

Naime, na toj utakmici je na klupi Srbije debitovao Vladimir Petrović, koji na to, ispostavilo se, nije imao pravo. Razlog je taj što je FS Srbije protuzakonito uručio otkaz dosadašnjem selektoru Radomiru Antiću.

Antić je podnio tužbu protiv Srbije UEFA-i koja će sada poduzeti kaznene mjere protiv FS Srbije. Zbog nepoštivanja propisa FS Srbije će platiti novčanu kaznu za utakmice protiv Estonije i Italije, a ukoliko ne plati Antiću odštetu od milion eura do utakmice sa Sjevernom Irskom onda će reprezentaciji Srbije biti oduzeti i bodovi ukoliko ih osvoje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.