"Srbijo, bićete ponosni na svoju djecu"

Radomir Antić

"Srbijo, bićete ponosni na svoju djecu"

E. Škorić

Golom Milana Jovanovića Srbija je s minimalnih 1:0 savladala Njemačku, te tako ostala u igri za plasman u osminu finala. Selektor Radomir Antić je, očekivano, presretan zbog trijumfa.

"Srbijo, bićete ponosni na svoju djecu. Način na koji se odnose prema dresu je nešto najljepše što mogu da ponude. Zadovoljan sam igrom našeg tima. Tokom drugog poluvremena smo se više branili nego napadali. Morali smo mnogo bolje da kontrolišemo igru u tom dijelu meča", istakao je Antić za RTRS televiziju nakon minimalne pobjede nad Njemačkom, te dodaje.

"Idemo dalje. Važno je da povreda Stankovića u ovom trenutku ne izgleda opasno i nadam se da će sve biti u redu do duela sa narednim protivnikom - Australijom".

"Ovo je vrlo važna pobjeda za samopouzdanje. Imali smo nekoliko teških dana, nije bilo lako preboljeti poraz od Gane...Ovo je veliki trenutak za naš fudbal. Pobijedili smo Nemačku poslije 37 godina. Možda smo svi postali igrači na ovoj utakmici... Zamjerali su nam da nikad nismo pobijedili veliku reprezentaciju, a sada se i to desilo", dodao je Jovanović, strijelac jedinog pogotka za Orlove u današnjem meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti